Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partieel integreren of substitueren

ik moet het volgende berekenen van -ln2 tot 0 ò x2 ( 1+x )^37
nu heb ik de volgende formule die ik wil invullen:
van z tot Y ò x/f dx + f(Y(x),x) * Y'(x) + f(z(x),x) * z'(x)
gebruik ik de goede formule ? en zo ja hoe moet ik hem dan invullen want ik ga steeds de mist in

Kim
Student universiteit - zondag 19 maart 2006

Antwoord

Als je een primitieve zoekt van de functie f(x)=x2(1+x)^37 zou je eens kunnen denken aan de substitutie u=1+x, dus x=u-1, dx=du, zodat je krijgt
x2(1+x)37dx=(u-1)2u37du=
(u2-2u+1)u37du=(u39-2u38+u37)du

hk
maandag 20 maart 2006

©2001-2025 WisFaq