Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parabolen, brandpunt en richtlijn

We moeten voor wiskunde, waar we een brandpunt F(0,3) en de richtlijn r:y=-3 kregen, moeten we voor een concrete situatie een tweedegraadsformule opzetten. Ik weet niet welke situatie ik moet gebruiken. Ik weet gewoon niet hoe ik dit aan moet pakken. Groetjes

Stépha
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 maart 2006

Antwoord

Misschien moet je 's kijken op je formulekaart of op Brandpunt en richtlijn van een parabool kijken...

We stellen vast: p=3, dus y=1/12x

Snel he?

WvR
donderdag 16 maart 2006

©2001-2025 WisFaq