Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen

Hoe los je volgende vergelijking op?
Alvast bedankt !
2log27.3log2+2logx=1/x-3log2+2·4log(x+3)

Petra
3de graad ASO - maandag 23 september 2002

Antwoord

Ik geef je een paar hints. Misschien kom je daarmee een stuk verder.

2log27 . 3log2 =

log27/log2 . log2/log3 = log27/log3 = 3log27 = 3

2.4log(x+3) = 4log(x+3)2 = 2log(x+3)

Met deze vereenvoudigingen ben je al van een heleboel ingewikkelde dingen af en dan kun je er waarschijnlijk wel uitkomen. Zo niet? Wisfaq is er dag en nacht!

MBL
maandag 23 september 2002

©2001-2024 WisFaq