Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Absolute waarde

Ik heb de volgende opgave op te lossen:

|2x3-8x| = 2x3-8x

Dit is wat ik gedaan heb:

De exponent 3 weg gewerkt:

|23*3 -8x |= 23*3


Dan delen door 8
|x3 -x | = x3 -x

Maar hoe moet ik nu verder? Moet ik dit voor f(x)0 em f(x) 0 ook nog afzonderlijk bekijken?

Loes
Student hbo - zaterdag 4 maart 2006

Antwoord

Ik vind dat je wel erg gekke dingen doet! Exponent wegwerken? Wat is dat? Daar klopt niets van! En dan delen door 8? Dat gaat niet zo! Waarom teken je niet even de grafiek!?



Of...



De oplossing is dan het deel van de grafiek (in het eerste plaatje) boven de x-as. Lijkt je dat niet een veel beter plan?

WvR
zaterdag 4 maart 2006

 Re: Absolute waarde 

©2001-2025 WisFaq