Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Intergraalvergelijking omzetten naar differentiaalvergelijking

Dag kunt u mij in een paar stappen uitleggen hoe ik de intergraalvergelijking:
Uo(t)=1/c*òi(t)*dt omzet naar een differentiaalvergelijking die geschreven word als i(t)=?
met vriendelijke groeten jarno

jarno
Student hbo - zaterdag 4 maart 2006

Antwoord

Beste Jarno,

Door zowel linker- als rechterlid van de vergelijking naar t te differentieren krijg een lineaire differentiaalvergelijking. Als je deze lineaire differentiaalvergelijking in de vorm i(t) = ... wil hebben moet je ook nog even aan beide kanten met C vermenigvuldigen. Succes!

Peter
zaterdag 4 maart 2006

©2001-2025 WisFaq