\require{AMSmath} Integreren met een grenswaarden Hoi, Het gaat om deze gegeven vergelijking: dp/dr = (w^2*p*r)/C Met p is een druk, r is een radius en w en C zijn constanten. Nu moet met de gegeven grenswaarden p(r=0) = p0, de functie p(r) gevonden worden. Nu dacht ik dit in eerste instantie te doen door (w^2*p*r)/C te integreren naar r. In dat geval zou het worden: p(r) = (p*w^2*r^2)/(2*C) Maar dit kan natuurlijk niet omdat in de functie p(r) nu p zelf zit. Hoe moet ik dit oplossen? Het antw. is overigens: p(r) = p0*EXP[(w^2*r^2)/(2*C)] Vriendelijke groeten, Sil Sil Student hbo - woensdag 1 maart 2006 Antwoord Beste Sil, Je moet de veranderlijken scheiden, bijvoorbeeld alles in p naar het linkerlid en de rest naar het rechterlid. Kan je het nu afmaken? mvg, Tom td woensdag 1 maart 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Het gaat om deze gegeven vergelijking: dp/dr = (w^2*p*r)/C Met p is een druk, r is een radius en w en C zijn constanten. Nu moet met de gegeven grenswaarden p(r=0) = p0, de functie p(r) gevonden worden. Nu dacht ik dit in eerste instantie te doen door (w^2*p*r)/C te integreren naar r. In dat geval zou het worden: p(r) = (p*w^2*r^2)/(2*C) Maar dit kan natuurlijk niet omdat in de functie p(r) nu p zelf zit. Hoe moet ik dit oplossen? Het antw. is overigens: p(r) = p0*EXP[(w^2*r^2)/(2*C)] Vriendelijke groeten, Sil Sil Student hbo - woensdag 1 maart 2006
Sil Student hbo - woensdag 1 maart 2006
Beste Sil, Je moet de veranderlijken scheiden, bijvoorbeeld alles in p naar het linkerlid en de rest naar het rechterlid. Kan je het nu afmaken? mvg, Tom td woensdag 1 maart 2006
td woensdag 1 maart 2006
©2001-2025 WisFaq