Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43717 

Re: Re: S=S` ?

Het eerste integrand:

Zo hebben wij het leren oplossen in de les:
òcosx - òcos(pi/3 -x)
Met de substitutiemethode geeft dit:
u = pi/3 -x
du = -dx
-du = dx
dit geeft:
òcosx + òcosu - plus omdat het -du moet zijn?
= [sinx] + [sinu]
= [sinx] + [sin(pi/3 -x)

En daar dan de grenzen in invullen (F(b) - F(a))

stijn
3de graad ASO - woensdag 15 februari 2006

Antwoord

Beste Stijn,

Ziet er goed uit, dan krijg je (sin(p/6) + sin(p/3-p/6) - (sin(0) + sin(p/3-0) = (1/2 + 1/2) - (0 + Ö3/2) = 1-Ö3/2.

Dit is precies het resultaat dat ik opgegeven had, dit zou je ook voor de tweede integraal moeten bekomen. Indien niet, geef ook even daarvan je uitwerking door (zo volledig mogelijk, zodat ik de eventuele fout kan zoeken).

mvg,
Tom

td
woensdag 15 februari 2006

©2001-2025 WisFaq