Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen

cosx+cos(90°-x)=Ö3/Ö2
2cos45°cos(90°-x)=Ö3/Ö2
2(Ö2/2)(cos90°cosx+sin90°sinx)=Ö3/Ö2

?

sophie
3de graad ASO - zondag 5 februari 2006

Antwoord

Beste Sophie,

Gebruik in het vervolg de reageer-functie om verder te gaan op een eerder gestelde vraag, in dit geval dus Goniometrische vergelijkingen.

Ik snap niet hoe je na toepassing van Simpson nog steeds cos(90°-x) overhoudt. Die 45° klopt (namelijk via (x-90°+x)/2) maar de tweede wordt (2x-90°)/2 dus x-45°. We hebben dan:

2Ö2/2 cos(x-p/4) = Ö3/Ö2 Û cos(x-p/4) = Ö3/2

Dat laatste is nu een standaardvergelijking in cosinus.

mvg,
Tom

td
zondag 5 februari 2006

©2001-2024 WisFaq