\require{AMSmath} Logaritme Ik heb moelijkheden om de oplossing te vinden van deze oef. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen?! Alvast bedankt!!! (4logx/4log7).(7log(x/343))=40 lynn lynn 3de graad ASO - zaterdag 28 januari 2006 Antwoord Beste Lynn, De notatie is een beetje onduidelijk maar ik neem aan dat de 4's en de 7 staan voor de grondtallen van de logaritmen. Gebruik voor de eerste factor dat: alog(x)/alog(y) = ylog(x) De tweede kan je splitsen volgens: log(x/y) = log(x) - log(y) Merk dan op dat 73 = 343 en je bent al bijna klaar mvg, Tom td zaterdag 28 januari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb moelijkheden om de oplossing te vinden van deze oef. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen?! Alvast bedankt!!! (4logx/4log7).(7log(x/343))=40 lynn lynn 3de graad ASO - zaterdag 28 januari 2006
lynn 3de graad ASO - zaterdag 28 januari 2006
Beste Lynn, De notatie is een beetje onduidelijk maar ik neem aan dat de 4's en de 7 staan voor de grondtallen van de logaritmen. Gebruik voor de eerste factor dat: alog(x)/alog(y) = ylog(x) De tweede kan je splitsen volgens: log(x/y) = log(x) - log(y) Merk dan op dat 73 = 343 en je bent al bijna klaar mvg, Tom td zaterdag 28 januari 2006
td zaterdag 28 januari 2006
©2001-2024 WisFaq