\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 43282 Re: Re: Oppervlakte van een kromme Het lukt me nog niet hoor. :sòÖ(4-4sin2q/2) dq Is het dan de bedoelding dat ik substitutie toepas ?u = 2sinq/2du = 2cosq/2 dxdx = du/2cosq/2Maar dan zit ik nog met die cos q/2 in die dx. :sEn moet je nadien nog eens substitutie toepassen ?Sorry voor al de vragen, maar ik heb overmorgen wiskundeexamen en ik wil een goede score.Ik apprecieer je hulp enorm. Stef Student universiteit België - woensdag 25 januari 2006 Antwoord Beste Stef,Mijn excuses, ik ben er een beetje te snel overheen gegaan. Waar er bij jou een plus stond heb ik om een of andere reden een min gelezen.In dat geval gebruiken we de laatste mogelijkheid voor die formule:cos(2x) = 2cos2x-1 2+2cosq = 2+2(2cos2(q/2)-1) = 2+4cos2(q/2)-2 = 4cos2(q/2)Nu komt het wel mooi uit om er de wortel van te nemen mvg,Tom td woensdag 25 januari 2006 Re: Re: Re: Oppervlakte van een kromme ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het lukt me nog niet hoor. :sòÖ(4-4sin2q/2) dq Is het dan de bedoelding dat ik substitutie toepas ?u = 2sinq/2du = 2cosq/2 dxdx = du/2cosq/2Maar dan zit ik nog met die cos q/2 in die dx. :sEn moet je nadien nog eens substitutie toepassen ?Sorry voor al de vragen, maar ik heb overmorgen wiskundeexamen en ik wil een goede score.Ik apprecieer je hulp enorm. Stef Student universiteit België - woensdag 25 januari 2006
Stef Student universiteit België - woensdag 25 januari 2006
Beste Stef,Mijn excuses, ik ben er een beetje te snel overheen gegaan. Waar er bij jou een plus stond heb ik om een of andere reden een min gelezen.In dat geval gebruiken we de laatste mogelijkheid voor die formule:cos(2x) = 2cos2x-1 2+2cosq = 2+2(2cos2(q/2)-1) = 2+4cos2(q/2)-2 = 4cos2(q/2)Nu komt het wel mooi uit om er de wortel van te nemen mvg,Tom td woensdag 25 januari 2006
td woensdag 25 januari 2006
©2001-2024 WisFaq