Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partieel integreren

ik moet de primitiven van f(x)= ln(x)/x² berekenen.
Ik weet niet zo goed hoe ik dit aan moet pakken, zou iemand dat mij misschien kunnen uitleggen?
Alvast bedankt!

Paulin
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 januari 2006

Antwoord

Beste Pauline,

Voor òln(x) 1/x2 dx, kies f = ln(x) (df = 1/x dx) en dg = 1/x2 dx (g = -1/x) en pas dan gewoon de formule voor partiële integratie toe.

mvg,
Tom

td
dinsdag 17 januari 2006

©2001-2025 WisFaq