\require{AMSmath} Gebroken e machten differentiëren Ik kom er niet echt uit wat nou de afgeleide is van p.e^1/q wouter Student universiteit - woensdag 11 september 2002 Antwoord Dat hangt er van af, praten we hier over f(p)=p·e1/q of over f(q)=p·e1/q? Het eerste geval levert: f'(p)=e1/q (Beschouw e1/q als een constante!) Het tweede geval levert: f'(q)=p·e1/q·-1·q-2=-p·(e1/q)/q2 (Gebruik de kettingregel!) Hopelijk helpt dat... WvR woensdag 11 september 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom er niet echt uit wat nou de afgeleide is van p.e^1/q wouter Student universiteit - woensdag 11 september 2002
wouter Student universiteit - woensdag 11 september 2002
Dat hangt er van af, praten we hier over f(p)=p·e1/q of over f(q)=p·e1/q? Het eerste geval levert: f'(p)=e1/q (Beschouw e1/q als een constante!) Het tweede geval levert: f'(q)=p·e1/q·-1·q-2=-p·(e1/q)/q2 (Gebruik de kettingregel!) Hopelijk helpt dat... WvR woensdag 11 september 2002
WvR woensdag 11 september 2002
©2001-2024 WisFaq