Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Impliciet afleiden

Hallo, een korte vraagje over impliciet afleiden.
Ik moet w'(p) bepalen als sin(x+y)=xy en y= w(x).

Het impliciet afleiden is geen probleem maar ik snap niet hoe ik snel kan weten dat y=0 voor x = p. Kan iemand mij dat misschien uitleggen. Alvast bedankt.

Naïl
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 14 januari 2006

Antwoord

Vul in: er komt sin(pi+y)=pi*y; omdat sin(pi+y)=-sin(y) moet je dus -sin(y)=pi*y oplossen (naar y). Teken de grafieken maar even: y=0 is de enige oplossing.

kphart
zondag 15 januari 2006

©2001-2024 WisFaq