\require{AMSmath} Substitutiemethode Goedeavondik zit mijn hoofd te breken op volgende integraal:e tot de macht t dtgedeeld door1+e tot de macht 2talvast bedankt en sorry voor het onhandig schrijven wegens lap top problemen.ps: bedankt voor vorige oplossingen! delano Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 10 januari 2006 Antwoord Beste Simon,Als ik het goed begrijp gaat het over deze integraal:òet/(1+e2t) dtDe substitutie ligt voor de hand (dacht ik toch...) y = et Û dy = et dtòet/(1+e2t) dt = òet/(1+(et)2) dt Þ ò1/(1+y2) dtDie laatste zal je wel bekend voorkomen, achteraf nog even terug substitueren.mvg,Tom td dinsdag 10 januari 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedeavondik zit mijn hoofd te breken op volgende integraal:e tot de macht t dtgedeeld door1+e tot de macht 2talvast bedankt en sorry voor het onhandig schrijven wegens lap top problemen.ps: bedankt voor vorige oplossingen! delano Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 10 januari 2006
delano Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 10 januari 2006
Beste Simon,Als ik het goed begrijp gaat het over deze integraal:òet/(1+e2t) dtDe substitutie ligt voor de hand (dacht ik toch...) y = et Û dy = et dtòet/(1+e2t) dt = òet/(1+(et)2) dt Þ ò1/(1+y2) dtDie laatste zal je wel bekend voorkomen, achteraf nog even terug substitueren.mvg,Tom td dinsdag 10 januari 2006
td dinsdag 10 januari 2006
©2001-2025 WisFaq