Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Z-waarde omzetten naar procenten

Ik heb een korte vraag. Aangezien ik 2 jaar gelden voor het laatst op school statistiek heb gehad zou ik graag het volgende willen weten ;

P(z 1.42) omrekenen in procenten. Ik heb gehoord dat hier een tabel voor is, maar met je GR is dat ook mogelijk toch?

Hoe kan ik de X-waarde van P(z 0.25) met u= 13.15 em s=4.8 vinden?

Ik hoop echt op antwoord van jullie, ik begrijp de sommen wel in theorie, maar blijf steeds hangen, omdat ik gewoon niet weet hoe ik verder moet.Hopelijk kunnen jullie mij op weg helpen met deze 2 simpele voorbeelden.
Alvast bedankt!
groetjs,
Sophie


Sophie
Student hbo - vrijdag 6 januari 2006

Antwoord

Als je de TI83/84 gebruikt dan kan je dat wel vinden op http://www.math4all.nl/TI/TI83kans.html#norm denk ik... In het geval je gebruik maakt van de standaard normale verdeling neem je m=0 en s=1. Zou 't daar mee lukken?

WvR
vrijdag 6 januari 2006

©2001-2024 WisFaq