Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiele integratie

hallo, ik moet dus cosxlnx(sinx)dx integreren.ik heb f=ln(sinx) df= (cosx/sinx)dx (=cotgx) dg=cosx dx g= sinx+c .dus dan =ln(sinx).sinx-§sinx.cotgx dan doe ik nog eens partiele integratie.f=sinx df= cosx dg=cotgx g=ln[sinx] dan heb ik =ln(sinx).sinx-sinx.ln[sinx]-§ln[sinx].cosx zou ik nog eens partiele integratie moeten toepassen,want ik kom niet tot de oplossing sinx.(ln[sinx]-1)+c.Ik ben nieuw op de site dus als deze probleem al eens behandeld geweest is kunnen jullie mij dan doorverwijzen ofzo maar ik heb al rondgekeken.Alvast bedankt özer

özer
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 3 januari 2006

Antwoord

Beste √zer,

Zie voorbeeld 4 onder Partiëel integreren om te zien hoe je \int{}ln(x) dx bepaalt.

Gebruik dan in jouw integraal de substitutie: y = sin(x) \Leftrightarrow dy = cos(x)dx

mvg,
Tom

td
dinsdag 3 januari 2006

 Re: Partiele integratie 

©2001-2025 WisFaq