Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 5494 

Re: Zwaartepunt van oppervlak algebraisch bepalen

Wat er in de onderstaande regels wordt gedaan is mij niet geheel duidelijk:
xz=$\int{}$(x.f(x)dx)/$\int{}$(f(x)dx)met integratiegrenzen 1 en 2
=($\int{}$4/x dx)/($\int{}$4/x2 dx) = ... = 2ln2
Zou je dit verder willen uitwerken, want hoe je van x.f(x)dx naar 4/x dx komt is mij een raadsel.

BVD Christopher
BVD

Christ
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 januari 2006

Antwoord

we gingen uit van f(x)=4/x2

dan is x.f(x) gelijk aan x.(4/x2)
zo krijg je 4x/x2 = 4/x

hopelijk is het duidelijker zo?

groeten,
martijn

mg
donderdag 5 januari 2006

©2001-2025 WisFaq