\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 42320 Re: Integreer Hoi5^-2x = e^(-2xln5) als ik het goed heb.ò 3/(4*5^2x) dx = 3/4 ò 5-2x dx 3/4 ò e-2xln5 dx Verder kom ik niet.Bedankt Johan Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 december 2005 Antwoord Beste Johan,Denk eraan dat in die uitdrukking ook ln(5) gewoon een constante is!Probeer dan de substitutie: -2xln(5) = y Û x = -y/(2ln(5)) Û dx = -1/(2ln(5)) dymvg,Tom td donderdag 15 december 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi5^-2x = e^(-2xln5) als ik het goed heb.ò 3/(4*5^2x) dx = 3/4 ò 5-2x dx 3/4 ò e-2xln5 dx Verder kom ik niet.Bedankt Johan Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 december 2005
Johan Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 december 2005
Beste Johan,Denk eraan dat in die uitdrukking ook ln(5) gewoon een constante is!Probeer dan de substitutie: -2xln(5) = y Û x = -y/(2ln(5)) Û dx = -1/(2ln(5)) dymvg,Tom td donderdag 15 december 2005
td donderdag 15 december 2005
©2001-2025 WisFaq