\require{AMSmath} Exponentiële vergelijking Beste wisfaq ik kom bij deze vraag vast te zitten32x-4·3x+3=0 ik hoop dat ik de opdracht duidelijk heb neergezet.nu heb ik dit gedaan 3^2x = 4·(3^x)+3log4/log3 = 1,27... als exponentieel voor 3 = 4maar wat moet ik dan met +3 doen? Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 december 2005 Antwoord Als je y=3x neemt dan kan je de vergelijking schrijven als:y2-4y+3=0Ik neem aan dat je die vergelijking wel kan oplossen. Uiteindelijk volgt:3x=1 of 3x=3En dan zal 't verder wel lukken? WvR maandag 12 december 2005 ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq ik kom bij deze vraag vast te zitten32x-4·3x+3=0 ik hoop dat ik de opdracht duidelijk heb neergezet.nu heb ik dit gedaan 3^2x = 4·(3^x)+3log4/log3 = 1,27... als exponentieel voor 3 = 4maar wat moet ik dan met +3 doen? Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 december 2005
Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 december 2005
Als je y=3x neemt dan kan je de vergelijking schrijven als:y2-4y+3=0Ik neem aan dat je die vergelijking wel kan oplossen. Uiteindelijk volgt:3x=1 of 3x=3En dan zal 't verder wel lukken? WvR maandag 12 december 2005
WvR maandag 12 december 2005
©2001-2022 WisFaq