Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een fractie/percentage van een afstand te bereken

Als ik bijvoorbeeld weet dat 500 overeenkomt met 0% , en 5000 overeenkomt met 100%, wat voor een formule kan ik dan gebruiken om te kijken wat het percentage is van bijvoorbeeld 750 en andere getallen die tussen de minimale en maximale waarde (in dit geval 500 en 500) liggen?

Alvast bedankt,
Jules

jules
Leerling mbo - zaterdag 10 december 2005

Antwoord

Noem de minimale waarde "min" en de maximale waarde "max" en het getal ertussenin "g".
Verminder nu alle waarden met "min":
Dan komt min-min=0 overeen met 0%.
max-min komt dan overeen met 100% en g-min komt overeen met het percentage dat je zoekt.
De formule wordt dan (g-min)/(max-min)*100%
In jouw voorbeeld dus (750-500)/(5000-500)*100%=250/4500*100%=5,56%

hk
zaterdag 10 december 2005

©2001-2024 WisFaq