Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitieve zoeken

Hallo

Ik ben de primitieve van x(tanx)^2 aan het zoeken. Ik heb (tanx)^2 geschreven als (secx)^2 - 1. Zodat ik nu de primitieve van x.(secx)^2 - x moet vinden. Het tweede deel is natuurlijk geen probleem, maar de primitieve van x(secx)^2 kan ik niet vinden. Zouden jullie mij een tip kunnen geven?

Alvast bedankt!

Joke

Joke
Student universiteit België - dinsdag 6 december 2005

Antwoord

Joke,
Probeer òx(tanx)2dx=òx(sinx)2dtanx=xtanx(sinx)2-òtanxdx(sinx)2=
xtanx(sinx)2-òtanx(sin2x+2xsinxcosx)dx=
xtanx sin2x-òsin3x/cosx dx -2òxsin2dx=....
Verder moet het wel lukken.
Groetend,

kn
dinsdag 6 december 2005

©2001-2025 WisFaq