Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk stelsel met vier onbekenden

Hoi,

98 PC’s dienen verdeeld te worden over 4 klaslokalen. In klaslokaal C staan dubbel zoveel
PC’s als in A en D samen. Als er in lokaal B 20% meer PC’s zouden staan, dan zouden er
evenveel zijn als in lokaal C. Deel je de som van het aantal PC’s in lokaal A en B door het
aantal PC’s in lokaal D dan is het quotiënt gelijk aan 6 en de rest gelijk aan 0. Hoeveel PC’s staan er in elk lokaal?

Ik kom nooit aan 98 pc's. DIt is mijn oplossing:
c = (a+d) *2
b = c -0.2c
(a+b) / 2 = 6

Waar zit mijn fout?

Groetjes

Evelyn
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 26 november 2005

Antwoord

Goedemiddag

Met behulp van 2(A+D)=C
A+D uitdrukken in C:
A+D=1/2C
Zodat: B+11/2C =98

Met behulp van 1,2B=C
B uitdrukken in C
(C/1,2)+11/2C =98
2,8C = 117,6
C = 117,6/2,8 = 42
B = 42/1,2 = 35
Zodat: A+D= 21

Dus alleen nog het puzzeltje
(A+35)/D = 6
A+D= 21
Dit laat ik aan jou over

vr groet

pl
zaterdag 26 november 2005

 Re: Vraagstuk stelsel met vier onbekenden  

©2001-2024 WisFaq