Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein en bereik III

hallo.. weer domein en bereik wat me doet huile :'( cry

hoe je kun nou het domein bepalen van een rechte lijn?
De functie luidt; f(x)= -1/2x+3
domein van f = [-3,4]

f(4)= (-1/2)×4.. + 3 = 1
laagste punt is dus (4,1).. maar hoe kom je aan het hoogste punt maximum? met de GR lukt mij dat niet...
is dat gewoon f(-3) soms ? Zo ja, is daar een verklaring voor? foei :(

Aletta
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 november 2005

Antwoord

De grafiek van deze functie met het domein = [-3,4] is een lijnstuk.

f(-3)=41/2 $\to$ hoogste punt is (-3,41/2)
f(4) = 1 $\to$ laagste punt is (4,1)

Het bereik is dus [1,41/2]

wl
dinsdag 22 november 2005

©2001-2024 WisFaq