Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Teller buiten haakjes brengen

Hoi, in verband met een probleemoplossing in fysica moet ik beroep doen op mijn wiskundige kennis van het buiten haakjes brengen van een teller... het probleem is dat ik niet weet hoe dit aan te pakken.
De vergelijking: T - w2 = -m2 (T/m1)
m2 staat voor de massa van object 2
w2 staat voor m2 maal g
m1 is de massa van object 1
Ik zou dit moeten uitkomen: T = w2/(1 + m2/m1)
Hoe word dit gedaan?
Alvast bedankt,

Elia C
Student universiteit België - zaterdag 12 november 2005

Antwoord

T-w2 = -m2(T/m1)

De teller buiten haakjes halen doe je door -m2 * T te doen, de noemer blijft gelijk. Zoals je ziet zijn de haken hier overbodig want zonder haken staat er hetzelfde.

T-w2 = -m2*T/m1

*m1
T*m1-w2*m1=-m2*T

T*m1+m2*T=w2*m1

T buiten haakjes
T(m1+m2)=w2*m1

delen door m1+m2
T = w2*m1/(m1+m2)

teller en noemer delen door m1
T = w2/(1+m2/m1)

mm
zaterdag 12 november 2005

©2001-2024 WisFaq