Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervoorstelling naar cartesiaanse

Hallo

Mijn vraag is hoe je van de expliciete voorstelling(parametervoorstelling) van een rechte : {(2+t),1-3t} te
naar de impliciete voorstelling(cartesiaanse) (3x+y=7) geraakt?

Kan iemand me helpen
Dank bij voorbaat,
Jesper

Jesper
Student universiteit - zondag 23 oktober 2005

Antwoord

Je weet dus
x=2+t en y=1-3t.
Je gaat nu t elimineren.
Vaak kan dat door één van de twee vergelijkingen die je hebt te herschrijven in de vorm t=...
Nemen we b.v. x=2+t, je kunt dan ook schrijven t=x-2.
Dit vul je in de andere vergelijking in, je krijgt dan y=1-3(x-2), dus y=1-3x+6, dus y=7-3x. In dit is weer hetzelfde als 3x+y=7.

hk
zondag 23 oktober 2005

 Re: Parametervoorstelling naar cartesiaanse 

©2001-2025 WisFaq