Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opstellen van een benedendriehoeksmatrix

Hallo,
aan de hand van het volgende voorbeeld zou ik onderstaande zin moeten kunen aanvullen:
|- -|
|-1 0 0 0|
| 9 2 0 0|
| 3 2 1 0|
|-7 2 1 4|
- -

Vul aan : A= een benedendriehoeksmatrix "i,j: .....=a ij = ...

aij is a met index ij

Hier heb ik dus niet echt een idee van wat ik zou moeten invullen op de puntjes.
Kunnen jullie mij helpen?
Tx

Speedf
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 20 oktober 2005

Antwoord

Hallo

Ik neem aan dat het begrip "hoofddiagonaal" je bekend is.
Kijk eens naar de elementen boven deze hoofddiagonaal.
Je moet dus uitdrukken dat alle elementen boven de hoofddiagonaal allemaal gelijk zijn aan 0

Wat weet je van de indices i en j als een element in de hoofddiagonaal staat?
En wat je dan van deze indices als het element boven de hoofddiagonaal staat?
Vul dit verband in in je uitdrukking ...

LL
donderdag 20 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq