Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs over symmetrische matrices

A en C zijn symmetrische matrices
B = (A * C) - (3In) (In = eenheidsmatrix)

Is B een symmetrische matrix + verklaar

Aan de hand van een voorbeeld heb ik al gevonden dat B geen symmetrische matrix is. Alleen kan ik het niet bewijzen.
Is er iemand die mij al een beetje op weg wil helpen ?
Bij voorbaat dank

Davy S
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 14 oktober 2005

Antwoord

De bewerking met de eenheidsmatrix heeft geen invloed op het al dan niet symmetrisch zijn.

Stel A.C = D met A, C en dus D zijn van de 3-de orde.

D12 = A11.C12 + A12.C22 + A13.C32

D21 = A21.C11 + A22.C21 + A23.C31

D12 bevat o.a. het element A11, terwijl D21 dit element niet bevat.
Vermits A11 willekeurig mag veranderd worden zonder aan de symmetrie te raken kunnen D12 en D21 niet gelijk zijn.

LL
vrijdag 14 oktober 2005

 Re: Bewijs over symmetrische matrices 

©2001-2025 WisFaq