To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontwikkeling van een term

Hallo,
Kan iemand me helpen asjeblieft:
Ik moet de ontwikkeling schrijven van de term x3 en de constante term (zonder de volledige ontwikkeling te schrijven!!) van (x2-1/x)12

Alvast heel erg bedankt!!
Echt!
Groetjes!

Sofie
Student universiteit België - zondag 9 oktober 2005

Antwoord

Voor het bepalen van de term met x3 gebruik je formule:



Eerst stel je vast welke term (wat is k?) het hier over gaat. Als je het resultaat zou uitschrijven dan is de eerste term (k=12) is iets met x24, de tweede term (k=11) is iets met x21... enz. Bij de term met x3 hoort k=5 (ga maar na: 2·5-(-1)·7)

Je kan dan de formule gebruiken:

q40698img1.gif

Hopelijk helpt dat.

WvR
zondag 9 oktober 2005

©2001-2025 WisFaq