\require{AMSmath} Negatieve oppervlakte f(x)=x*Ö(4-x2) Als ik de oppervlakte onder de grafiek van f uitreken op het interval [0,2] krijg ik een negatieve oppervlakte van -8/3 Als primitieve functie van f(x) vind ik F(x)=-1/3(4-x2)3/2+ C Ik zie niet zo goed waar het misgaat. Volgens mij klopt wat ik doe, maar welke conclusie moet ik trekken uit de negatieve oppervlakte? Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 oktober 2005 Antwoord Beste Wouter, Vermits de functie op het interval [0,2] boven de x-as ligt kan je uit de negatieve oppervlakte concluderen dat je een tekenfout gemaakt hebt Je primitieve functie F(x) is juist, dus de integraal is F(2) - F(0). F(2) is 0 maar F(0) is -8/3, dus je krijgt: 0 - (-8/3) = 8/3 mvg, Tom td woensdag 5 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)=x*Ö(4-x2) Als ik de oppervlakte onder de grafiek van f uitreken op het interval [0,2] krijg ik een negatieve oppervlakte van -8/3 Als primitieve functie van f(x) vind ik F(x)=-1/3(4-x2)3/2+ C Ik zie niet zo goed waar het misgaat. Volgens mij klopt wat ik doe, maar welke conclusie moet ik trekken uit de negatieve oppervlakte? Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 oktober 2005
Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 oktober 2005
Beste Wouter, Vermits de functie op het interval [0,2] boven de x-as ligt kan je uit de negatieve oppervlakte concluderen dat je een tekenfout gemaakt hebt Je primitieve functie F(x) is juist, dus de integraal is F(2) - F(0). F(2) is 0 maar F(0) is -8/3, dus je krijgt: 0 - (-8/3) = 8/3 mvg, Tom td woensdag 5 oktober 2005
td woensdag 5 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq