Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuk met wortel

hoe primitiveer ik (x+1)/(Öx)? Je kunt het anders schrijven als: x/Öx + 1/Öx wat weer verder te schrijven is als x/x^0,5 + 1/x^0,5 ... maar kun je zeggen dat de primitieve van x/Öx = x maal x^-o,5??

josine
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 september 2005

Antwoord

Hallo

Je bent een beetje verward, maar zo slecht zie je het niet. Redeneer als volgt:

x/Öx + 1/Öx
= x * x(-0.5) + x(-0.5)
= x(0.5) + x(-0.5)

En nu integreren, dat moet lukken!

Groetjes

Igor
woensdag 21 september 2005

©2001-2024 WisFaq