Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen

gegeven fp= (x+p)/(x2+4)
bewijs: alle toppen van fpliggen op kromme y= 1/2x

ik kom tot zover:
f'p=(-x2-2px+4)/(x2+4)2 f'p=0 geeft: p= (-x2+4)/2x
dus-- ytop= (x+ (-x2+4)/2x)/(x2+4)
en dit kan ik niet verder verwerken. kunt u me dat misschien stat voor stap uitleggen, bij voorbaat dank

michel
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 september 2005

Antwoord

Beste Michelle,

Nu is het nog maar een kwestie van vereenvoudigen. Breng alles in de teller op gelijke noemer, je zal zien dat er in de teller en noemer dan wat tegen elkaar wegvalt.

Zie ook Formules met een parameter

mvg,
Tom

td
maandag 19 september 2005

 Re: Vereenvoudigen 

©2001-2024 WisFaq