Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som 1/z^n

Ik kwam tijdens een z-transformatie op de volgende reeks:

SOM[n=0 tot oneindig] 1/zn. Dit zou normaal als resultaat moeten geven: 1/( 1 - 1/z) = z/(z-1)

Op welke manier wordt de som uitgewerkt?

maarte
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 4 augustus 2005

Antwoord

Dit is gewoon een meetkundige reeks met begintem 1 vermenigvuldigingsfactor r=1/z.
In het algemeen is de som van zo'n reeks 1/(1-r).....
Zo voldoende informatie ??

Met vriendelijke groet
JaDeX


jadex
donderdag 4 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq