Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tan t = sin t

Een paar vraagjes:
Los exact op:

1.
tan t = sin t
2.
(2 sin t-1)(sin t-1) = 0

3. Deze oplossen op het domein [0,10]
cos t -cos(1-2t)

Ik dacht:
t = -1+2t+k2p
-t = -1+k2p
t = 1-k2p
Maar dit komt niet uit.
Alvast bedankt!

Pastor
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 26 juni 2005

Antwoord

Hallo,

1)
Gebruik dat tan(t) = sin(t)/cos(t)

2)
(2sin(t)-1)(sin(t)-1) = 0
(2sin(t)-1) = 0 of (sin(t)-1) = 0
sin(t) = 1/2 of sin(t) = 1

3)
Gebruik dat: -cos(x) = cos(p-x) en dan heb je gewoon twee cosinussen die je moet vergelijken. Deze zijn gelijk als de argumenten gelijk of tegengesteld zijn.

mvg,
Tom

td
zondag 26 juni 2005

 Re: Tan t = sin t 

©2001-2024 WisFaq