Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toepassen kettingregel op cos x

hoe pas je de kettingregel toe, als je cos x gelijkstelt aan:
cos x = sin (pi/2 - x)

yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 22 juni 2005

Antwoord

Hallo,

Je geeft een goniometrische formule, stelt de vraag in de categorie integreren en hebt het vervolgens over de kettingregel, dat lijkt me over differentiëren te gaan.

Misschien bedoel je het volgende:
(cos(x))' = -sin(x)
(sin(p/2-x))' = cos(p/2-x) * (p/2-x)' = -cos(p/2-x) = -sin(x)

Je hebt nu aangetoond dat ook hun afgeleiden gelijk zijn aan elkaar...

Als het iets anders was hoor ik het wel...

mvg,
Tom

td
woensdag 22 juni 2005

©2001-2024 WisFaq