Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Contour berekenen

Ik zou de contour integraal moeten berekenen van volgede opgave:
ò((1-jz)^j)/(z.e^z) met C: |z-1-j|=2

C is hier dus een cirkel met verschoven midden en straal=2.
Dan zou ik de nulpunten van de noemer moeten vinden. Dat is nu net mijn probleem.
e^z kan volgens mij nooit een probleem vormen.
als dus z=0 dan kan er zich een probleem voordoen. Nu vraag ik mij af of dit correct is?

Kevin
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 18 juni 2005

Antwoord

e^z = e^(a+bi) = e^a(cos b + j sin b)
e^a is nooit nul voor reele a en sin en cos zijn nooit samen nul voor reele b.

Wat wel nog problematisch kan zijn is de macht j in de teller, of is dat een tikfout?


cl
zondag 19 juni 2005

 Re: Contour berekenen 

©2001-2024 WisFaq