Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen bepalen van cotg x

hoe moet ik de integraal van cotg x dx uitrekenen?
ik heb al: stel t = cotg x
dt = d(cotg x)
dt = -1/sin2x
en hoe moet ik nu verder? of moet de integraal opgelost worden met partiële integratie?

mat
Student universiteit - maandag 29 juli 2002

Antwoord

cotg(x)º1/tan(x)
dus cotg(x)=cos(x)/sin(x)

cotg(x)dx = cos(x)/sin(x) dx = {1/sin(x)}dsin(x) =
d ln|sin(x)|

de primitieve van cotg(x) is dus ln|sin(x)|

groeten
martijn

mg
maandag 29 juli 2002

©2001-2024 WisFaq