\require{AMSmath} Berekening bepaalde integraal Ik zit een beetje in het slop met volgende bepaalde integraal: de bepaalde integraal van 5 naar 3 van 1/x dx (als de onbepaalde integraal van 1/x dx neemt kom je ln(x) + constante uit maar hoe moet het met die bepaalde integralen, is het dan ln2 x? mathia Student universiteit - maandag 29 juli 2002 Antwoord Ik neem heel even aan dat je het volgende bedoeld: 35ò1/x dx (Dit is eigenlijk de integraal van 3 naar 5) Dan krijg je de volgende oplossing: 35ò1/x dx=ln5 + C - (ln3 + C) = ln(5/3) De constanten vallen weg omdat we die van elkaar af trekken. gm maandag 29 juli 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit een beetje in het slop met volgende bepaalde integraal: de bepaalde integraal van 5 naar 3 van 1/x dx (als de onbepaalde integraal van 1/x dx neemt kom je ln(x) + constante uit maar hoe moet het met die bepaalde integralen, is het dan ln2 x? mathia Student universiteit - maandag 29 juli 2002
mathia Student universiteit - maandag 29 juli 2002
Ik neem heel even aan dat je het volgende bedoeld: 35ò1/x dx (Dit is eigenlijk de integraal van 3 naar 5) Dan krijg je de volgende oplossing: 35ò1/x dx=ln5 + C - (ln3 + C) = ln(5/3) De constanten vallen weg omdat we die van elkaar af trekken. gm maandag 29 juli 2002
gm maandag 29 juli 2002
©2001-2024 WisFaq