Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38986 

Re: Oefening integraal

sorry,

ik zie dat ik een foutje in mijn opgave heb staan...

het moet zijn òx/Öx-3

thx

Freder
Student universiteit België - maandag 6 juni 2005

Antwoord

Beste Frederik,

Dat maakt'em inderdaad iets moeilijker

Het kan vast op meerdere manieren maar bij dit type opgave kan je altijd proberen de wortel te substitueren.
Stel Ö(x-3) = y = x-3 = y2 = x = y2+3 = dx = d(y2+3) = 2ydy.

Dus:
òx/Ö(x-3) dx = ò(y2+3)2y/y dy = 2ò(y2+3) dy

Dat zal wel lukken? Achteraf even terug substitueren natuurlijk.

mvg,
Tom

td
maandag 6 juni 2005

©2001-2025 WisFaq