Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule integraal

Hoi,


Ik heb een beetje problemen met volgende oef.

ò1/Ö(1-4x2)

als ik dit oplos met de formule uit ons formularium kom ik uit op: Bgsin 2x

in mathcad echter geeft dit:
1/2 Bgsin 2x


de formule in het formularium is: òdx/Ö(a2-x2)=Bgsin x/a +C

ik stel dus x = 2x (zodat (2x)2=4x2)


welke redenering kan ik best volgen?


Alvast Bedankt,


Frederik

Freder
Student Hoger Onderwijs België - zondag 5 juni 2005

Antwoord

Ö(1-4x2)=Ö(4)*Ö(1/4-x2)=2Ö(1/4-x2).
Daarna kun je de formule uit je formularium toepassen.

hk
zondag 5 juni 2005

©2001-2024 WisFaq