\require{AMSmath} Haakjes in een sinus wegwerken De vergelijking (2sin t · cos t)2 + (2sin t · sin t - 1)2 = 1Wordt omgewerkt tot4sin2t · cos2t + 4 sin4t - 4 sin2t + 1 = 1Ik snap enkel niet hoe ze aan 4 sin4t - 4 sin2t + 1 komen, kunnen jullie dat uitleggen? Anke Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 mei 2005 Antwoord Beste Anke,Bij de eerste term tussen haakjes komt niet voor in de uitwerking omdat er binnen de haakjes een product staan.(ab)2 = a2b2 In de tweede term staat er echter een som binnen de haakjes, dan geldt dat niet!(a+b)2 ¹ a2 + b2 maar: (a+b)2 = a2 + 2ab +b2!Die buitenste termen zijn dus gewoon de kwadraten en die binnenste is dat dubbelproduct "2ab".mvg,Tom td zaterdag 28 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De vergelijking (2sin t · cos t)2 + (2sin t · sin t - 1)2 = 1Wordt omgewerkt tot4sin2t · cos2t + 4 sin4t - 4 sin2t + 1 = 1Ik snap enkel niet hoe ze aan 4 sin4t - 4 sin2t + 1 komen, kunnen jullie dat uitleggen? Anke Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 mei 2005
Anke Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 mei 2005
Beste Anke,Bij de eerste term tussen haakjes komt niet voor in de uitwerking omdat er binnen de haakjes een product staan.(ab)2 = a2b2 In de tweede term staat er echter een som binnen de haakjes, dan geldt dat niet!(a+b)2 ¹ a2 + b2 maar: (a+b)2 = a2 + 2ab +b2!Die buitenste termen zijn dus gewoon de kwadraten en die binnenste is dat dubbelproduct "2ab".mvg,Tom td zaterdag 28 mei 2005
td zaterdag 28 mei 2005
©2001-2024 WisFaq