\require{AMSmath} Afleiden functie Wat zijn de tussenstappen om van:x*((100-3x)/(x+3))af te leiden naar:(3(x2+6x-100)) / (x+3)2 Jan Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 28 mei 2005 Antwoord Beste Jan,De quotiëntregel voor het afleiden stelt dat: (f/g)' = (gf'-fg')/g2x*((100-3x)/(x+3)) = (-3x2+100x)/(x+3)((-3x2+100x)/(x+3))' = ((-3x2+100x)*(x+3)'-(x+3)(-3x2+100x)')/(x+3)2 = ((-3x2+100x)-(x+3)(-6x+100))/(x+3)2 = ((-3x2+100x)-(x+3)(-6x+100))/(x+3)2Als je nu die teller wat uitwerkt, kom je dan niet aan jouw uitkomst?mvg,Tom td zaterdag 28 mei 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat zijn de tussenstappen om van:x*((100-3x)/(x+3))af te leiden naar:(3(x2+6x-100)) / (x+3)2 Jan Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 28 mei 2005
Jan Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 28 mei 2005
Beste Jan,De quotiëntregel voor het afleiden stelt dat: (f/g)' = (gf'-fg')/g2x*((100-3x)/(x+3)) = (-3x2+100x)/(x+3)((-3x2+100x)/(x+3))' = ((-3x2+100x)*(x+3)'-(x+3)(-3x2+100x)')/(x+3)2 = ((-3x2+100x)-(x+3)(-6x+100))/(x+3)2 = ((-3x2+100x)-(x+3)(-6x+100))/(x+3)2Als je nu die teller wat uitwerkt, kom je dan niet aan jouw uitkomst?mvg,Tom td zaterdag 28 mei 2005
td zaterdag 28 mei 2005
©2001-2025 WisFaq