Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Prenumerando annuïteit

beste, hier weer een vraagstuk waar ik niet aan uit kan...
zou u mij hierbij kunnen helpen?

Iemand lost prenumerando een lening af met de volgende jaarlijkse bedragen: eerst 5 · 1000, dan 3· 2000 en dan 1· 3000. de verschuldigde intrest is 5,125%. hoe groot is het besteedbaar bedrag van de lening?

Het antwoord: 9 996,11

groetjes angelique

angeli
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 25 mei 2005

Antwoord

Angelique,
Lening=contante waarde van de betalingen .
Deze is (1/1,05125+....+1/(1,051254)+2/(1,051255)+...
...2/(1,051257)+3/(1,051258))·1000=
4535,6785+4449,14689+2011,283=10.996,11.
De eerste 1000 wordt van de lening ingehouden,dus men ontvangt 9.996,11.
Groetend,

kn
woensdag 25 mei 2005

©2001-2024 WisFaq