Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de coördinaten meetkundige plaats?

bepaal de coördinaten van de punten op een rechte a met vergelijkinge 2x-y+3=0 die op een afstand 2 liggen van de rechte b met vergelijking 4x-3y+1=0

wordt er hier gezocht naar een meetkundige plaats? en moet ik werken met de afstandsformule van punt tot een rechte? ik geraak er niet goed aan uit...

Lies
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 25 mei 2005

Antwoord

Even redeneren... Je zoekt punten op een rechte (2x-y+3=0) en op afstand 2 van een andere rechte (4x-3y+1=0 )

Als we eerst al eens kijken wat dat laatste wil zeggen. Alle punten op afstand 2 van een rechte, dat zijn net weer twee rechten die op afstand twee liggen van de oorspronkelijke rechte.
Dus je zoekt de snijpunten van een rechte( 2x-y+3=0) met die twee andere rechten (de punten op afstand 2 van 4x-3y+1=0). dat zou je dus 2 punten moeten opleveren.

Koen

km
woensdag 25 mei 2005

©2001-2024 WisFaq