Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansen en een scheikundeproef

De kans dat een zekere scheikundeproef lukt, is volgens de ervaring 0,32
  1. Bereken de kans dat de proef vier keer achter elkaar mislukt
  2. Bereken de kans dat de proef minstens driemaal van de vier lukt
  3. Bereken de kans dat de proef minstens eenmaal van de viermaal lukt
  4. Scheikundeleraar Mol demonstreert de proef een aantal keren. hij wil dat de kans dat de proef minstens eenmaal lukt groter is dan 0,96. Zoek met je rekentoestel uit hoeveel keren hij de proef minstens moet doen.

bel
2de graad ASO - zondag 22 mei 2005

Antwoord

P(lukt)=0,32
P(mislukt)=0,68
  1. 0,684
  2. P(3 of 4 keer succes)=4·0,323·0,68 + 0,324
  3. P(minstens 1 maal)=1-P(lukt 0 keer) (zie a.)
  4. P(minstens 1 maal)=1-P(lukt 0 keer)0,96
    P(lukt 0 keer)0,04
    0,68n0,04
    n...
Wel aan, dat viel best mee... misschien een idee om eerst de stof eens te bestuderen...

WvR
zondag 22 mei 2005

©2001-2024 WisFaq