Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulo rekenen

Geachte heer,
Ik wil graag het volgende van u weten:
stel ik heb de volgende:
a = b*k + r, als r en b bekend zijn verondersteld is het dan mogelijk om a te bepalen?
een voorbeeld:
10 = 1mod(3) kunnen we als volgt schrijven 10 = 3*3 + 1.
Stel dat we ? = 3*k + 1 hebben, dus ? = 1mod(3), is het dan mogelijk om ? te bepalen?

hopend u hiermede voldoende overzicht te hebben gegeven.

Hoogachtend,
Abdullah Gun

Abdull
Student universiteit - dinsdag 2 juli 2002

Antwoord

Nee, dat zal niet lukken.
Op de plaats van je vraagteken kun je bijvoorbeeld 13 schrijven, want 13 = 3*4 + 1 maar met 22 zit je ook goed,want 22 = 3*7 + 1.

Het enige dat je kunt zeggen is het volgende: alle getallen die je op de plaats van ? kunt zetten zijn, nadat je er 1 vanaf trekt, deelbaar door 3.
Maar dat is toch precies wat ? = 1mod(3) betekent?

MBL
dinsdag 2 juli 2002

©2001-2024 WisFaq