Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meer of minder telefoontjes

Hallo,

Vraag:
Bij een landelijk informatiepunt komen gemiddeld 100 telefoontjes voor inlichtingen per dag binnen. Op een zekere dag zijn slechts 70 telefoontjes binnengekomen. Is dit uitzonderlijk? (Bereken daartoe de kans dat op een gegeven dag 70 of minder telefoontjes binnenkomen)

Probleem:
Ik kan de l er echt niet uithalen en hoe ik de k= 70 en k= 100 nou met elkaar in verband moet brengen heb ik ook geen idee van... help!

Alvast bedankt! Groetjes Mady.

Mady
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 mei 2005

Antwoord

Ik zou zeggen neem l=100 en bereken P(X70)
Zie ook 6. Poisson-verdeling

WvR
zaterdag 14 mei 2005

 Re: Meer of minder telefoontjes 

©2001-2024 WisFaq