\require{AMSmath} Integreren van een sinus functie hoe kom je op de primitieve van t*sin(t) we weten dat dit is: sin(t)-t*cos(t)+c frank Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 6 mei 2005 Antwoord Dat moet met partiële integratie. je neemt u:-cos(t) en v=t dan is du=sin(t) de integraal is dan van de vorm ̣vdu =u*v-̣udv =-t*cos(t)-̣-cos(t)dt =-t*cos(t)+sin(t) + c Koen km vrijdag 6 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe kom je op de primitieve van t*sin(t) we weten dat dit is: sin(t)-t*cos(t)+c frank Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 6 mei 2005
frank Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 6 mei 2005
Dat moet met partiële integratie. je neemt u:-cos(t) en v=t dan is du=sin(t) de integraal is dan van de vorm ̣vdu =u*v-̣udv =-t*cos(t)-̣-cos(t)dt =-t*cos(t)+sin(t) + c Koen km vrijdag 6 mei 2005
km vrijdag 6 mei 2005
©2001-2024 WisFaq