Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire algebra

Gegeven zijn de rechte A - (2x-3)/2 = y/2 = (2z+1)/6
en de rechte B - 3x = 5 en 3y+3z = 0
De vraag is nu: Zoek een punt a op A en een punt b op B zodat ab evenwijdig is met C - x = y/6 = z/2
Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

Joris
3de graad ASO - vrijdag 6 mei 2005

Antwoord

Stel van beide rechten een parametervergelijking op, zodat je de coordinaten kent van een algemeen punt a op A en een algemeen punt b op B.

Eis vervolgens dat de richtingsvector van ab een veelvoud is van die van C.

Lukt het zo?

cl
vrijdag 6 mei 2005

 Re: Lineaire algebra 

©2001-2025 WisFaq