Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Faseverschil

Ik wil graag het faseverschil van de volgende sinusoiden berekenen:

u = 0.2 sin 300pt en u = 0.2 sin 100(3pt-2)

Kan iemand mij uitleggen hoe ik dit aan moet pakken en/of algemene uitleg geven over het berekenen van faseverschillen (zonder hierbij iets af te lezen van een plot)

Bedankt,

bob
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 mei 2005

Antwoord

Algemene vorm: u = A sin(wt+f)

f is de fase, het faseverschil is dus het verschil van de f's, en dat is onmiddellijk af te lezen, geen berekening nodig.

Leuker wordt het als in de tweede vergelijking de sin vervangen wordt door cos. Enig idee hoe je dan het faseverschil bepaalt?

cl
dinsdag 3 mei 2005

©2001-2024 WisFaq