Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulorekenen

hoi allemaal ik moet een werkstuk maken voor wiskunde.
ik heb de meeste sommen over modulorekenen wel gemaakt maar uit 3 sommen kom ik niet. kunnen jullie mij helpen?

de sommen zijn:
37x= 15 (modulo 23)
3x= 1 ( modulo 11 )

richar
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 april 2005

Antwoord

Reken de machten uit maar doe alles zo veel mogelijk modulo de gegeven getallen: 37=14 (mod23) en 142=14·14=196=12 (mod23), dan 143=14·12=168=7 (mod23), en 144=14·7=98=6 (mod23) enzovoort tot je bij 15 uit komt.
De tweede is wat makkelijker: 32=9, 33=5, 34=4 en 35=1 (alles mod11).

kphart
dinsdag 3 mei 2005

©2001-2024 WisFaq